Відбувся захід до Дня Гідності та Свободи у Ясінях

листопада 21 / 2023
Відбувся захід до Дня Гідності та Свободи

Сьогодні, 21 листопада у День Гідності та Свободи у Ясінянській територіальній громаді відбувся захід, в якому взяла участь громадськість, яка вшанувала памʼять про Революцію Гідності і Героїв Небесної Сотні.

Розпочався захід під музичний супровід Гімну Революції Гідності. Далі учасники заходу виконали Державний Гімн України.

Опісля, духовенство громади провели молебень, помолившись за загиблих захисників України, які стали Небесними янголами.

Перед присутніми виступили вихованці «Центру позашкільної освіти» Ясінянської селищної ради, які справили неймовірні враження на присутніх, передаючи дух Революції гідності.

«21 листопада 2013 року на майдані в Києві зібралась молодь, яка відстояла і зараз продовжує відстоювати нашу гідність та свободу. І колись «розійдуться і московські хмари», як звучать слова у вірші Тараса Григоровича Шевченка, і над Україною розійдуться хмари і запанує свобода та перемога. Закликаю Вас запалити свічу памʼяті Героям Ясінянської територіальної громади до стели біля будинку культури!», - зазначив голова громади Андрій Делятинчук та привітав учасників заходу з Днем Гідності та Свободи України.

Після вітальних слів голови громади, відбулася церемонія покладання квітів та лампадок під музичний супровід «Плине кача по Тисині» та слова вірша «Жінко,чого Ви плачете? Ваш син-герой. Ви що - не бачите?...», виконані ученицею «Центру позашкільної освіти».

Після заходу, громадськість попрямувала до стели Герої Ясінянської територіальної громади біля будинку культури, де запалили свічу та вшанувати їхню памʼять.

Дякуємо всім, хто долучився до заходу та спільно вшанував памʼять всіх загиблих Героїв України!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар