В Ужгороді рекомендують поступове впровадження компостування органічних відходів

листопада 17 / 2023


У межах реалізації проєкту «Внесок у стале поводження з муніципальними відходами у м. Ужгород» за грантовою угодою NAKOPA – E-UKR.1-20 науковці Державного підприємства «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» (Київ) рекомендують в Ужгороді поступове впровадження компостування органічних відходів – міських та комерційних відходів від зелених насаджень і відходів, що біологічно розкладаються.

На початковому етапі пропонують впроваджувати прості технології оброблення органічних відходів – індивідуальне компостування у приватних домогосподарствах (встановлення на подвір’ях домогосподарств індивідуальних компостерів) та будівництво централізованої станції компостування міських і комерційних роздільно зібраних зелених відходів (відходів озеленення, парків, садів тощо), частини харчових відходів, які підходять для змішування із зеленими відходами, що потребують мінімального попереднього оброблення і дозволять отримати компост високої якості. Його згодом можна використати як поліпшувач ґрунту.

Науковці також розроблять основні положення моніторингу якості компосту, відповідно до прийнятих технічних рішень та з врахуванням європейського досвіду.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар