Для закарпатських митників провели тренінг з профайлінгу та невербальної діагностики

жовтня 26 / 2023


З 23 по 26 жовтня 2023 року на базі Закарпатської митниці кваліфікований експерт провів тренінг для закарпатських митників. Разом з групою учасників з’ясовували, як ефективно застосовувати профайлінг у діяльності митних органів. Навчання складалося з теоретичної та практичної частин.
Для ефективного виконання своїх службових обов'язків та безпеки дуже важливо формувати і вдосконалювати свої вміння, а також навички цілеспрямованої спостережливості.
Під час практичних занять колеги ділилися між собою досвідом та розповідали, якими методами для попередження митних правопорушень користуються у своїй роботі. Відтак, в ході тренінгу учасники підвищили обізнаність з технологіями профайлінгу, виявлення потенційних правопорушників на основі вербальної та невербальної діагностики, оцінки та прогнозування поведінки людини на основі психологічно інформативних зовнішніх ознак, наприклад прояви вегетативної нервової системи, емоційні стани.

Також митники формували та розвивали навики і вміння спостереження, як одного з основних методів збору інформації про людину, з якою інспектор митниці вступає у візуальний чи безпосередній контакт під час виконання обов'язків.
Психологічний метод митного контролю та профайлінгу активно впроваджується в митній практиці України. До уваги береться і міжнародний досвід: правоохоронні органи різних держав активно використовують такий інструмент, як один із заходів протидії тероризму. У митних органах ці способи використовують для ефективного митного контролю, використання митниками системи управління ризиками та можливості виявлення додаткових індикаторів ризику. Інспекторам митниці необхідно володіти навиками вправного виявлення вербальних та невербальних ознак нещирості осіб, що перетинають митний кордон. Не менш важливим є і вміння фахово проводити опитування під час митного оформлення, яке підсвідомо спонукає громадян до щирої відповіді.
Подібні тренінги з профайлінгу Закарпатська митниця проводить не вперше. Відтак, постійно підвищує рівень кваліфікації інспекторів митниці. Цього разу у заході взяли участь 16 оперативних співробітників Закарпатської митниці.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар