106 років відзначив ужгородець Микола Деревляник!

жовтня 23 / 2023

Із важливою датою на життєвому календарі найстаршого жителя Ужгорода привітав і міський голова Богдан Андріїв, побажав і надалі лишатися міцним духом та тілом, родинного затишку, злагоди і світу.

Попри поважний вік, Микола Деревляник до цих пір дає собі раду сам, допомагають йому рідні – донька Любомира із зятем, внук із невісткою, правнук.
Микола Яношович народився 22 жовтня 1917-го в угорському місті Кобо. Жив за п'яти держав, під час Другої світової був телеграфістом, вивчивши азбуку Морзе. Тому після демобілізації влаштувався на роботу в орган зв'язку в Хусті, а потім в Ужгороді, куди переїхав у 1952 році, був головним касиром центрального відділення міської пошти.

Пошта стала справою його життя. У трудовій книжці Миколи Деревляника – понад 70 записів про заохочення та нагородження за плідну й чесну працю. Також після виходу на заслужений відпочинок працював свій, щоб передати досвід молодому поколінню, називають колеги з «Укрпошти».

За здоров'я Миколи Яношовича помолилися сьогодні під час недільної служби в римсько-католицькому костелі святого Юрія, прихожанином якого він є. Передали іменнику квіти і подарунок.
Від Ужгородської міської ради Микола Деревляник також отримує матеріальну допомогу.
Щиро вітаємо!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар