Хрідолі – синтез культури та бою на Закарпатті (відео)

жовтня 21 / 2023
Хрідолі – синтез культури та бою на Закарпатті (відео)


Навчає грузинському виду бойового мистецтва та виховує із хлопчиків справжніх чоловіків, які вміють захистити слабших, поважають жінок та є мудрими і стриманими. Східну культуру до спортивної зали приніс тренер грузинського походження Зураб Голашвілі. У Берегові чоловік живе близько 13 – ти років. пан Зураб змінив Кавказькі гори на Карпати, адже зустрів на Закарпатті кохання.

Грузин вивчив українську та угорську мови і швидко інтегрувався в місцеву культуру. Через єдиноборство пан Зураб не тільки вчить молодь любити спорт, а прагне також представити бодай невелику частину чудової стародавньої грузинської культури. Цей унікальний вид мистецтва носить назву Хрідолі.

Він історично вважається стилем боксу, що проводиться однією рукою, який колись був популярний у стародавньому Тбілісі в Грузії. Спортсмени у залі не лише опановують східне мистецтво бою, а також виховують у собі мужність та дисципліну. Хрідолі вчить принципам самозахисту.

Своїх вихованців тренер вчить витримці та вмінню шанувати супротивника. Адже це одна з головних складових перемоги. Зараз тренування з хрідолі відвідує близько 20-ти учнів – як хлопці так і дівчата.

Пан Зураб прагне популяризувати цей вид боротьби на теренах Закарпаття. Та виховати справжніх чемпіонів з сильним духом та глибокою культурною обізнаністю.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар