Чотири роки працює підприємство з виготовлення титанових імплантів в Мукачеві (відео)

жовтня 21 / 2023




Чотири роки працює підприємство з виготовлення титанових імплантів в Мукачеві. Там виготовляють імплантати та сітки, які перекривають дефекти черепа. Починали виготовляти імпланти за власні гроші.

Згодом роботу почали фінансувати благодійні організації. Фахівці створюють вироби для будь-яких травм та переломів, індивідуальні титанові пластини та фіксатори, а для військових виготовляють їх безкоштовно. Титанові імпланти використовуються при різних переломах кісток. Особливість титану у тому, що він не вступає у реакцію з організмом, надзвичайно міцний та легкий, каже Олег Гудаш.

Також на підприємстві виготовляють титанові сітки, які перекривають дефекти черепа. За знімками макет черепа роздруковують на 3Д-принтері, а далі вже готують імплант. Над виробництвом титанових імплантів працює команда з 15 – ти осіб, але кількість робітників може збільшуватися залежно від виду імпланту. Перед тим, як потрапити до пацієнта імплант проходить чимало етапів обробки, каже пан Василь.

Імпланти покривають захисним шаром для того, щоб забезпечити кращий рівень зношування імпланту та попередити окис металу. Надалі фахівці планують розвивати виробництво, аби мати можливість допомагати більшій кількості наших захисників.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар