Новини Закарпаття

Еколого-освітні заходи у Рахові продовжуються


Напередодні Всесвітнього дня мігруючих птахів екоосвітяни установи провели захід «Птахи України» зі школярами закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Богдан. Учні 7️⃣ , 9️⃣ класів (учасники заходу) та 5️⃣ класу (глядачі), продемонстрували свої знання про пташиний світ.
Чим займались школярі:
🔹переглянули відеоролик «Перелітні птахи України»
🔹зіграли в дидактичні ігри (IERS)
🔹пригадали осілих птахів Карпат з допомогою постерів – «Беркут», «Глушець» та «Жовна зелена» (IERS)🦅
🔹склали доміно «Прислів’я про птахів»
🔹виконали творче завдання – об’ємна пташка
П’ятикласники, як глядачі заходу, теж отримали завдання. Пройшовши лабіринти, вони дізнались, які птахи є перелітними, а які осілими. Також розфарбували матеріали IERS, з яких дізнались купу цікавих фактів про таких пташок як: лелека, беркут, снігур.
Наприкінці заходу учасники отримали завдання виготовити дві об’ємні пташки🐦 – ластівку та серпокрильця. Для цього дітям знадобились наступні матеріали: картонні заготовки частин тіла пташок, термопістолет, клей, кольоровий гофро-папір. У результаті вийшли дуже гарні роботи.
📌Найпоширеніший вид ластівок в Україні – це ластівка сільська. Вона має довгий роздвоєний хвіст з глибоким вирізом. У повітрі ця пташка здійснює запаморочливі акробатичні трюки. Ластівка є перелітним птахом, тому восени вона залишає свої місця гніздування🪺 і відлітає на південь. У нашому кліматі взимку ця пташка не знайшла б достатньої кількості літаючих комах🦋 – основного корму.
За народним повір’ям, ластівка – це Божа пташка. Якщо вона в'є під чиєюсь стріхою гніздо🪹, то це передвіщає щастя тій родині. Вона також є одним з українських символів.
📌Серпокрилець чорний (у народі стриж) – гніздиться по всій території України. Свою назву птах отримав від того, що його крила нагадують серп. Серпокрильці – мешканці населених пунктів, переважно міст, які на зиму відлітають до південної Африки та острова Мадагаскар. Прилітають із зимівлі в травні. Вид внесений до Бернської конвенції.
Спостерігайте за осінніми змінами в природі🍁 та бережіть пташиний світ!
Перейти на сайт