Мікрохірурги із США приїхали в Ужгород, щоб провести найскладніші операції військовим та зберегти травмовані кінцівки

вересня 04 / 2023

У Закарпатській обласній клінічній лікарні імені Андрія Новака відбувся вже другий візит мікрохірургів з США, які допомагають у вирішенні складних випадків, діляться досвідом застосування нових медичних технік та методик. Особливо актуально це у випадку складних травм, які в умовах повномасштабної війни, на жаль, трапляються досить часто.

Під час другого візиту фахівцями з США спільно з лікарями медзакладу було проведено 7 великих операцій військовим, які знаходяться на лікуванні в закладі, зокрема усунення післятравматичних дефектів кісток та м’яких тканин верхніх та нижніх кінцівок.

«Всі оперативні втручання були направлені на те, щоб у наших бійців була можливість зберегти травмовані кінцівки. Попередньо був проведений обхід, відібрані найскладніші випадки, які на території України, не змогли б бути виконані і пацієнтів потрібно було б відправляти на тривале лікування за кордон. Операції тривали кожного дня, в середньому по 6-10 годин. Всі вони завершилися успішно, триває процес відновлення», – розповів завідувач опікового відділення Андрій Погоріляк.

За словами лікаря, до оперативних втручань долучалися також спеціалісти, які приїхали до нас з інших міст України (Вінниця, Київ, Львів) для обміну досвіду в лікуванні важких бойових травм.

«Хочу подякувати всім, хто долучився до цих операцій, колективу операційного блоку, усьому персоналу за ту допомогу, яку вони надавали для виконання цих складних оперативних втручань, а також команді відділення анестезіології, високий рівень якого відмітили наші американські та українські колеги”, – додав лікар.

Команда спеціалістів з США прибула на Закарпаття разом зі своїм куратором, директором центру глобального здоров‘я, професором патології та лабораторної медицини школи Перельмана, Пенсільванського Університету (Філадельфія) – Гленом Гаултоном, який після візиту Закарпатської обласної клінічної лікарні відбув у Київ, де підписав меморандум про співпрацю з Міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар