Одні вілли будують під час війни, а інші вмирають: закарпатці шоковані тим, що вони бачать

вересня 02 / 2023

В Україні вже понад рік з половиною іде війна із російським агресором.

Війна в Україні і далі триває, разом із нею посилюється й мобілізація. До армії призивають усіх військовозобов'язаних, фізично придатних до несення служби.

У соцмережах продовжують писати різні пости щодо того, яким працівники військкоматів проводять загальну мобілізацію серед населення, як вручають повістки на вулицях, зупиняють автомобілі й громадський транспорт.

Відзначмо, раніше "Голос Карпат" інформував, як люди у формі зупинили автобус на Перечинщині та відправили одного з пасажирів до ТЦК.

В останній період мобілізація набирає масштабів, у людей, зокрема, закарпатців, з приводу цього різні думки й більшість із них негативні. За словами багатьох очевидців мобілізація не у всіх випадках проходить законним чином, адже не рідко людям доводиться бути свідками вагомих порушень - коли військові силою тягнуть чоловіків до ТЦК.

Водночас юристи розповідають, що працівники ТЦК не мають права силою тягнути військовозобов'язаного до військкомату, такі порушення слід фіксувати й повідомляти правоохоронцям.

Та не лише суворий принцип мобілізації "ятрить" душу населенню, а й справедливість, згідно з якою, на думку жителів Закарпаття, проходить відбір на службу військовозобов'язаних. Люди пишуть, що дедалі частіше до війська йдуть "простаки", а "мажорів" мобілізація, мовляв, обходить.

Крім того, з обуренням закарпатці ставляться і до того, як поводять себе у цей час переселенці в громадах, серед яких є багато здорових чоловіків. У той час, коли місцеве населення захищає країну від ворога із перших днів російського ворога, вони спокійно відпочивають у ресторанах й курортних закладах.

Інша проблема, що змушує хвилюватись місцеві громади в цей час - дерибан гуманітарки, зібраної волонтерами для військових. Люди пишуть й публікують відеодокази того, як чималі вантажі з гуманітарною допомогою "застрягають" в торгових точках, де згодом на ній заробляють, продаючи. Про масові махінації з гуманітаркою розповідають навіть самі військові.

Чимало порушень цього року із ввезення гумвантажу на територію області зафіксовано закарпатською митницею.

Поки інші воюють, вмирають, в громадах кояться дивні речі - будуються вілли й продають полонини

За останній період у закарпатських громадах відбулося чимало змін. Багато з них стосуються і зловживання посадовими обов'язками чиновників, представників військкоматів тощо.

Під час повномасштабного російського вторгнення корупція набула величезних масштабів, а інтереси громади почали відходити на задній план, розповідають місцеві жителі. В населених пунктах почали продавати цінні гірські вершини і попри намагання людей відстояти народні надбання. Так от в одній із громад Перечинщини, попри всі "ні" із боку громади, передано в оренду донецькій фірмі Полонину Руну, про це "Голос Карпат" уже писав у попередній публікації.

Масштабне будівництво розкішних вілл під час війни в регіонах, де не йдуть військові дії, також не залишає громадськість байдужою. Зокрема, люди у шоці від того, яким чином використовують працю військових самі ж працівники ТЦК. Зауважмо, що цьогоріч в регіоні зафіксоване масштабне порушення з використання праці військових у власних цілях.


Пише Голос Карпат
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар