Новини Закарпаття

Василь Дем’янчук передав книги для румунських школярів



У ході робочої поїздки в Румунію заступник голови Закарпатської облради Василь Дем’янчук відвідав Український ліцей імені Тараса Шевченка в місті Сигіт, де подарував художні та історичні книги для шкільної бібліотеки. Серед художньої літератури - видання закарпатського письменника Андрія Любки.
Посадовець поспілкувався з директором закладу, ознайомився із процесом підготовки шкільних приміщень до навчального процесу, який тут розпочнеться 11 вересня 2023 р.
Ліцей імені Тараса Шевченка в місті Сигіт — єдиний навчальний україномовний заклад в Румунії. Тут здебільшого навчаються діти з українських родин Мараморощини із сіл Ремети, Вишівська Долина, Бистрий, Луг над Тисою, Кричунів, Кривий, Рускова, Поляни та інших, також є етнічні румуни, діти українських біженців та працює садочок.
У ліцеї 8 класів. Учні навчаються за двома профілями: педагогічний та реальний. Педагогічний має спеціальність: вчителі та вихователі, а реальний: математика-інформатика. У ліцеї існує кабінет інформатики, кабінет біології та хімії, методичний кабінет з української мови та літератури, методичний кабінет з румунської мови та літератури, бібліотека, фестивний зал, спортивний зал.
Перейти на сайт