Сьогодні Закарпаття разом з іншими регіонами країни в умовах воєнного стану розпочало навчання в усіх закладах освіти

вересня 01 / 2023
Сьогодні Закарпаття разом з іншими регіонами країни в умовах воєнного стану розпочало навчання в усіх закладах освіти.

Першого вересня до шкіл області пішли майже 13 тисяч першачків. 511 закладів освіти краю розпочали навчання офлайн, 66 – у змішаній формі.

Важливо, що в цьому навчальному році діти пішли в школи офлайн. Від цього залежить рівень освіти.

Пріоритет – заходи безпеки, укриття, бомбосховища, засоби пожежної безпеки та першої медичної допомоги. Комісії з перевірки стану дотримання вимог завершили свою роботу.

На цьому була зосереджена робота освітян і керівників громад області, які відповідають за організацію навчального процесу в кожній адміністративно-територіальній одиниці.

Стратегічним завданням залишається повернення дітей, які виїхали за межі країни після початку повномасштабного вторгнення.

Також важливим напрямком є розвиток професійної освіти. Збільшення кількості підприємств на Закарпатті зумовило дефіцит фахівців у різних сферах, тож дуальна професійна освіта – один із пріоритетів. Тут будемо мати відчутні результати вже наступного року.

Окремо працюємо над збільшенням кількості шкіл та дошкільних навчальних закладів. В області понад 4 тисячі дітей, які вимушено переїхали разом із батьками з прифронтових регіонів. Тож це питання нагальне. Є проєкти й механізми збільшення інфраструктури через реконструкції та реновації. Працюємо з громадами для реалізації в найбільш критичних точках.

Харчування у школах: рухаємося до стандартизації в цьому питанні. Незабаром буде прийнята відповідна обласна програма, а згодом і програми в громадах. Це один із головних чинників, який впливає на якість освіти та здоровʼя кожної дитини.

Попри війну ми продовжуємо працювати над покращенням умов надання освітніх послуг. Дякую громадам краю, педагогам, батькам та іншим, хто працює в цій галузі, за довіру й роботу.

Діти – беззаперечний пріоритет.
Дякуємо нашим захисникам за можливість здобувати освіту у вільній та незалежній Україні.

З початком нового навчального року. Нехай здійсняться всі ваші мрії та сподівання!
Зі святом!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар