На Закарпатті тривають заходи практичної підготовки курсантів 2 курсу Національної академії Держприкордонслужби України

серпня 31 / 2023
КУРСАНТИ ПРИКОРДОННОГО ВИШУ ПРОХОДЯТЬ ПРАКТИКУ НА КОРДОНІ З КРАЇНАМИ ЄС

На Закарпатті тривають заходи практичної підготовки курсантів 2 курсу Національної академії Держприкордонслужби України.
Хлопці та дівчата, які у майбутньому повернуться на кордон офіцерами, наразі виконують обов’язки молодших прикордонних нарядів у підрозділах Чопського і Мукачівського загонів.

Під керівництвом досвідчених військовослужбовців курсанти наполегливо опановують тонкощі прикордонної служби. Вони беруть участь у плануванні служби, працюють з персоналом підрозділів, місцевим населенням, проводять заняття та тренування з особовим складом.

Однак, головним завданням майбутніх офіцерів є безпосереднє виконання службових обов’язків у складі прикордонних нарядів. До речі, лише за серпень цього року за участю курсантів було здійснено затримання 96 правопорушників у 76 випадках.

Курсантка Тетяна Чайка ділиться враженнями від проходження практичної підготовки: «Для мене і моїх однокурсників це надзвичайно цінний досвід. Для нас усіх це зовсім нові завдання - інколи важко, але дуже цікаво. Старші прикордонних нарядів діляться з нами хитрощами, які застосовуються для виявлення правопорушників, досвідом, знаннями. Також така практика дає можливість зорієнтуватися, у чому саме полягатиме наша подальша служба».

Попереду в теперішньої команди курсантів ще 20 днів стажування. Тож побажаємо їм провести цей час з максимальною користю, проявити максимальну пильність та старанність у службі, а також набути нових знань та навичок.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар