Новини Закарпаття

Українські фахівці у сфері соціального захисту дітей навчатимуться у Румунії

Українські фахівці у сфері соціального захисту дітей навчатимуться у Румунії

Про це нині йшлося під час робочої зустрічі спікера облради Володимира Чубірка із делегацією Румунії на чолі із Консулом Румунії у Солотвино Граціаном Флоріном Пирву.

В першу чергу Володимир Чубірко подякував консулу за сприяння у реалізації інфраструктурного проекту, завдяки якому між українським селом Біла Церква і румунським Сігету Мармацієй з'явиться міжнародний автомобільний пункт пропуску. Також буде збудований міст та з української сторони - дорога. Спікер обласної ради наголосив, що для нашого регіону це надзвичайно важлива подія, а також висловив сподівання, що всі колись зруйновані мости вдасться відновити.

Голова обласної ради підкреслив, що наш регіон у перспективі може стати логістичним коридором для транзиту вантажів. «Перспективною щодо перевезення товарів є вузька європейська колія, що простягається через Словаччину та Угорщину. Наразі шлях працює не на повну потужність і потребує модернізації. Така можливість може стати нашою спільною стратегією», - підкреслив спікер обласної ради та подякував дипломатам за організацію відпочинку українських дітей на березі Чорного моря та різнобічну підтримку, яку надає Румунія із перших днів війни.

Під час зустрічі обговорили майбутнє навчання українських спеціалістів у сфері соціального захисту дітей, позбавлених батьківського піклування. Керівник асоціації «Hope and Homes for Children»Штефан Дарабуш розповів про її роботу та перспективи співпраці з закарпатськими фахівцями.

З свого боку Володимир Чубірко інформував румунських гостей про наявність дитячих будинків сімейного типу, де діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, проживають у сімейному оточенні та в належних умовах для розвитку особистості. Окремо розповів про необхідність реалізації в Закарпатті ініціативи із демілітаризації дітей, яка, на думку спікера облради може стати перспективним міжнародним проєктом.

Голова обласної ради підсумував зустріч і відповів на запитання журналістів румунського телебачення. Участь у зустрічі узяли: начальник управління міжнародних та регіональних зав'язків облради Василь Маковський, із румунської сторони: Георге Ангел - Консул Консульства Румунії у Солотвино, Штефан Дарабуш - керівник асоціації «Hope and Homes for Children», Флорін Андрей Гуц - голова колегії адвокатів повіту Марамуреш, а також журналісти румунського телебачення.



Перейти на сайт