Ужгород вдячний словацькому місту-побратиму Міхаловце за майже чверть століття співпраці, особливо – за допомогу у час війни

серпня 19 / 2023


Із початку збройної агресії росії справжні друзі України допомагають українським громадам переживати виклики війни. Із новою силою запрацювало побратимство міст.

Ужгород та Міхаловце об’єднують 24 роки партнерства. За цей час реалізували багато спільних проєктів – у культурній, спортивній, туристичній сферах. І з перших днів війни у лютому 2022 року це словацьке місто приймало українців, які тікали від обстрілів та російських ракет і перетинали кордон на КПП «Ужгород-Вишнє Немецьке». А згодом неодноразово доправляло гуманітарну допомогу в обласний центр Закарпаття.

Подяку від громади Ужгорода за підтримку у такий важкий час війни напередодні на центральній площі Міхаловце передав приматору міста Мірославу Дуфинцю та всім його жителям заступник міського голови Іван Завидняк.

До Словаччини приїхала делегація від Ужгородської міської ради, у складі якої секретар міської ради Ігор Чорній, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич, заступник начальника управління економічного розвитку міста Василь Цап, депутати міської ради Володимир Мильо, Володимир Білонка, Григорій Шевчук. Були присутні і делегації із чеського Вишкова, Ліптовського Мікулаша, угорського Шаторуйгей, представники парламенту Словацької Республіки.

З-поміж іншого, обговорили напрями подальшої співпраці, зокрема щодо участі у майбутніх грантових програмах.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар