Як працюватимуть мобільні аптеки в селах та на прифронтових територіях? - Закарпатська ОВА

серпня 14 / 2023
💊 Як працюватимуть мобільні аптеки в селах та на прифронтових територіях?

Уряд дозволив створювати мобільні аптечні пункти. Це можуть робити суб’єкти господарювання, які мають ліцензії з роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Вони функціонуватимуть лише в сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти. Також мобільні аптеки зможуть працювати на прифронтових територіях та в зонах надзвичайних ситуацій.

⚕️ Які ліки можна буде купити в мобільних аптеках?
Мобільні аптеки можуть відпускати лікарські засоби за рецептом та без нього. Всі рецептурні препарати відпускатимуться лише за рецептом як паперовим, так і електронним.
Такі мобільні аптеки також відпускатимуть лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за програмою "Доступні ліки".
У мобільних аптеках заборонено продаж наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

➡️ Які вимоги до мобільних аптечних пунктів?
У мобільній аптеці має бути водій та не менше одного фармацевтичного працівника, який безпосередньо відпускатиме лікарські засоби. Наявність завідувача не є обов’язковою, на відміну від стаціонарного аптечного пункту.
Автомобіль повинен містити на зовнішніх поверхнях напис «мобільний аптечний пункт» та інформацію про приналежність до певного ліцензіата.

🧐 Хто контролюватиме роботу пересувних аптек?
Контроль за діяльністю мобільних аптек покладається на Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.
Відомості про автомобільні транспортні засоби, що використовуються ліцензіатом, повинні бути внесені до ліцензійного реєстру.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар