Новини Закарпаття

На Закарпатті посилюють підтримку сімейного фермерства для ветеранів та членів їхніх родин


💪 На Закарпатті посилюють підтримку сімейного фермерства для ветеранів та членів їхніх родин

Наша область стала пілотною для реалізації програм розвитку малого й середнього бізнесу в галузі свинарства та вівчарства, до яких можуть долучитися ветерани та члени їхніх родин. Створення умов для відкриття сімейних ферм і подальший супровід учасників проєкту передбачає Меморандум про співпрацю, який підписали Закарпатська ОВА й Асоціація «М’ясної галузі».

💬 «У нашому регіоні діє чимало пріоритетних програм підтримки захисників і їхніх родин, а започаткування та розвиток фермерської справи також сприятиме якнайшвидшій реінтеграції ветеранів і забезпечить економічне зростання. Такий проєкт особливо актуальний для закарпатців, котрі люблять і знають вести господарство та відкриті до нових сучасних підходів. Дуже знаково, що ці програми ми запускаємо першими в Україні», – зауважив Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА.

За його словами, сьогодні фермери мають повну підтримку від влади на всіх рівнях, від іноземних партнерів, що дозволяє малому й середньому бізнесу попри війну розвиватися, ставати більш стійким і конкурентоспроможним.

👉 Виконавчий директор Асоціації «М’ясної галузі» Микола Бабенко підкреслив, що програма вже привертає увагу міжнародних донорів, які готові допомагати з постачанням сучасного обладнання, генетичних ресурсів, надавати консультації з питань ветеринарії, управлінні фермами тощо.

💬 «Ми повинні орієнтуватися на глобальний ринок, стати одним із його гравців, але це потрібно робити органічно, адже наше м’ясо має увійти на світовий ринок бажаним. Основна мета – створити необхідні умови для всіх учасників ринку, щоб продукція була конкурентоздатною, забезпечувала достатній рівень рентабельності для тих, хто вирощує, і для кінцевого споживача залишалася доступною», – резюмував Микола Бабенко.

Підписання Меморандуму про співпрацю стало першим кроком до старту проєкту!
Про умови участі в програмах повідомимо додатково 🙌
Перейти на сайт