Новини Закарпаття

Голова Закарпатської ОВА, Віктор Микита, взяв участь у партнерській зустрічі під головуванням заступника керівника Офісу Президента Олексія Кулеби


Під час робочої поїздки на Київщину разом з очільниками інших областей узяли участь у партнерській зустрічі під головуванням заступника керівника Офісу Президента Олексія Кулеби, темою якої стало обговорення особливостей реформи харчування в регіонах.

Цей напрямок має пріоритетне значення. Сьогодні це ключове завдання голів громад, освітян і місцевої влади на всіх рівнях. Знаково, що питання перебуває під патронатом першої леді Олени Зеленської, тож маємо підтримку та додаткові можливості для оптимізації функціонування напрямку.

У межах планових заходів разом із колегами ознайомилися з моделлю харчування в освітніх осередках Київщини та з пілотним проєктом першої в Україні фабрики-кухні, який фінансується американським меценатом Говардом Баффетом.

Важливо, щоб громади мали цей досвід і системно покращували умови харчування дітей у закладах освіти. Ці питання повинні вирішуватися в тісній комунікації з батьками й фахівцями Держпродспоживслужби.


Перейти на сайт