Закарпатський обласний госпіталь ветеранів на 100% забезпечений кондиціонуванням палат

серпня 08 / 2023

Про це щойно повідомив виконувач повноважень голови Закарпатської облради Андрій Шекета у ході розширеної наради під головуванням Директора Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОВА Анатолія Пшеничного та за участі керівників медзакладів краю й галузевих керівників відділів охорони здоров’я територіальних громад області.
Анатолій Пшеничний озвучив прохання пацієнтів, які працівники Департаменту збирали під час опитування, про створення належних умов для кондиціонування палат, де проходять лікування військові. У розвиток теми виконувач повноважень голови облради поінформував присутніх, що ще рік тому комунальний заклад Закарпатської облради Обласний госпіталь ветеранів 100% забезпечив увесь ліжковий фонд кондиціонерами, які вдалося отримати за підтримки головного рабина України Моше Реувена Асмана.
Також на нараді ішла мова про розвиток інклюзивності, безбар’єрності та доступності у закладах охорони здоров’я області через облаштування засобів для слабочуючих, з обмеженим зором та для пацієнтів з іншими обмеженими можливостями. Відсутність цього пункту, за словами Анатолія Пшеничного, є підставою для НСЗУ щодо розірвання договорів із тим чи іншим закладом. Окрему увагу приділили і облаштуванню та відповідній реєстрації бомбосховищ у медзакладах.
Крім того, керівників медустанов, у яких є можливість, закликали допомогти медичним транспортом громадам на Сході та Півдні України, які втратили техніку через бойові дії.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар