Новини Закарпаття

В Ужгороді у катедральному соборі священник закликав молитися за примирення двох прекрасних народів (ВІДЕО)


Такі слова почула журналістка Дарія Сіпігіна, яка проїжджала випадково повз Хрестовоздвиженського катедрального собору в Ужгороді. Своєю розмовою зі священником та думками вона поділилася у мережі.

“Ми дуже просимо, щоб господь це зробив, це чудо: примирив ці два великі народи — України і росії. Щоб ці два народи не товкли, не мучили, не знищували, не вбивали один одного. Але щоб ці два прекрасні народи будували царство небесне уже тут на землі і колись разом увійшли до неба, обійнялися і прославили господа цілу вічність на многая і благая літа.” — слова, які шокували жінку, що почала їх через гучномовець з вулиці.

За її словами десятки людей дослухали богослужіння та пішли геть.

Дарія вирішила зайти до собору і запитати у священника, чи нормально благословляти росіян під час війни і закликати обійматися з тими, хто нас вбиває. Каже, що священник вважає, що це нормально. Він пояснив це, миттєво перейшовши на крик і “тикання”.

Ось декілька реплік з їхнього спілкування: — Ви не можете казати, що Україна і росія — братні народи. — Я можу казати всьо, що я хочу, дорога моя.

— Ви благословляєте росіян.— Благословляю.

— А якщо ваш брат загине, ви так само будете благословляти?— Так.

Також священник заявив, що його рідний брат – військовослужбовець, служить у десантних військах і захищає батьківщину на фронті.

Зазначимо, що інцидент трапився в Ужгородському греко-католицькому кафедарльному соборі – головному храмі Мукачівської греко-католицько єпархії (МГКЄ). Ця єпархія не підпорядковується УГКЦ і її предстоятелеві Святославу. Вона підпорядковується напряму Ватикану. Це сталося через низку історичних причин. Від часу проголошення незалежності України віряни МГКЄ прагнули об’єднання зі всією УГКЦ. Проти цього виступали католицькі ієрархи угорського та словацького походження.

МГКЄ інцидент поки не прокоментувала.

Як звучала молитва, можна послухати на відео.

Стежте за новинами Закарпаття та України у нашому Телеграм каналі.
Перейти на сайт