На Ужгородщині жителі 5 років добиваються ремонту аварійного мосту через річку

серпня 05 / 2023


Жителі Великих Лаз, що в Ужгородському районі вже кілька років просять відремонтувати аварійний міст через річку Циганка. Про це інформує Закарпаття 24 з посиланням на соцмережі.

“Цей міст був побудований у 80-х жителями села, потім ремонтувався одним з місцевих жителів у 2000 році. Невдовзі питання ремонту знову постало разом з питанням , щоб взяти цей міст на баланс сільської ради. На жаль – влада села ігнорувала це питання, і можливі ремонти проводились власноруч силами жителів села.” — розповів у коментарі Закарпаття 24 представник ГО “Коса”, яка направила запит голові сільської ради Баранинської ОТГ для з’ясування причин відсутності реакції на аварійність мосту.

Після обʼєднання в ТГ з Баранинською сільською радою з 2018 року жителі села безупинно просять депутатів та голову вирішити це питання, однак безрезультатно.

Нещодавно жителі зібрали підписи з заявою та зареєстрували в Баранинській сільській раді. Відповіді на заяву жителів не має дотепер.

Як відомо, на засіданні бюджетної комісії це питання підіймалось, але депутати були проти виділення грошей для вирішення цього питання.

У коментарях секретар голови повідомив, що на третьому пленарному засіданні IV-сесії VIII-скликання рішенням №17 виділені кошти в сумі 100 тисяч гривень на виготовлення проектно кошторисної документації “Будівництво моста через р.Циганка в с.В.Лази”.

“Тільки після виготовлення проектно-кошторисної документації можна буде проводити будівництво нового мосту.” — йдеться у повідомленні.

Однак, підтвердження виділеним коштам поки немає, адже на нещодавньому засіданні бюджетної комісії щодо виділення коштів результат був “не виділяти”. Відтак, ГО “Коса” очікує відповідь на запит щодо даного питання. А жителі — нового мосту у найближчому майбутньому.

Стежте за новинами Закарпаття та України у нашому Телеграм каналі.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар