Стало відомо, на яких умовах дозволено відвідували ліси Закарпаття

липня 22 / 2023

Учора під час засідання ради оборони було прийнято рішення на період пожежонебезпечного періоду заборону на відвідування лісових масивів Закарпаття. Оскільки рішення викликало суспільний резонанс, Карпатський лісовий офіс дає роз’яснення:

"Враховуючи високий рівень пожежної небезпеки, учора під час засідання, членами Ради оборони Закарпаськоі області прийнято рішення в умовах воєнного стану заборонити відвідувати ліси і в’їжджати до них на транспортних засобах та іншій самохідній техніці (крім транзитних шляхів).
Відвідування не заборонено для місцевих жителів, збирачів ягід та грибів, людей, які просто вийшли прогулятися або зайнятися спортом у лісовому масиві. Однак для екскурсоводів та великих туристичних груп дозволено в’їзд у ліс лише з представниками державноі лісової охорони. Для того, щоб отримати дозвіл перед візитом необхідно звернутися у місцеве лісництво письмово або усно і далі за групою буде закріплений відповідальний працівник державноі лісової охорони. Контакти місцевих офісів будуть опубліковані на нашому сайті та сторінці в соціальній мережі Facebook згодом.

Шановні жителі області та гості. Пам’ятайте, вітри роблять ситуацію ще небезпечнішою. Будь-яке необережне поводження з вогнем — недопалок, кинутий у лісі, парку, або ж із вікна авто — може спричинити масштабну пожежу.

Бережіть рідну землю, нашу унікальну флору і фауну!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар