Новини Закарпаття

На Закарпатті проживають близько 3000 громадян без документів, що посвідчують особу

На Закарпатті проживають близько 3000 громадян без документів, що посвідчують особу.


Про це сьогодні у рамках звіту за попередній рік роботи омбудсмана повідомив Ігор Гречуха, головний спеціаліст відділу сприяння роботі регіональних представництв Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини.

У представленому звіті також оприлюднено деякі дані внаслідок збройної агресії росії. Так, з 24 лютого постраждало майже 19 тисяч українців, 7155 з них загинуло, 11662 - — поранені. Зафіксовано також 171 факт сексуального насильства, пов’язаного з війною. 7,9 мільйонів українців перебувають на територіях інших держав, 4,8 — стали внутрішньо переселеними особами.
Загалом за попередній рік до омбудсмана звернулося понад 42 тисячі громадян.
Загалом захід зібрав близько 150 учасників, серед яких правозахисники, представники національних меншин та органів місцевого самоврядування Закарпаття, науковці, правоохоронці та представники ужгородської міської й обласної влади.
«Українці завжди славилися умінням відстоювати свої права і свободи. Революція на граніті, Помаранчева революція, події Майдану — яскраве тому підтвердження. Закарпаття у плані дотримання прав людини є яскравим майданчиком, де мирно співіснують близько 100 національностей, є близькість до кордонів ЄС та європейських цінностей, у центрі яких — права людини. І це, — свідчення зрілості української нації і свідчення нашого прагнення бути цивілізованими і бажання суттєво відрізнятися від способу життя окупантів, які зазіхнули на нашу землю», — зауважив у вітальному слові до учасників заходу заступник голови Закарпатської облради Василь Дем’янчук.

Перейти на сайт