Новини Закарпаття

В Ужгороді презентували етно-виставку з Галичини, Буковини та Покуття


Енергетику минулих поколінь у вишиваних речах та предметах побуту мають змогу відчути містяни й гості Ужгорода, завітавши до виставкової зали Закарпатського музею народної архітектури та побуту Закарпатської облради.
Сьогодні у музеї свої експонати презентували Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Кобринського, Микола Шкрібляк з колекцією кросен Буковини та Косівський інститут декоративно-прикладного мистецтва з презентацією робіт своїх вихованців, троє з яких, до слова, захищали роботи з окопів.
«Культура, наша історія і традиції — це те, що зараз відстоюють ціною власних життів наші військові на Сході та Півдні України. Гуцульські традиції об’єднують Закарпаття та Івано-Франківщину. Наші пращури ще у 1918 році проявляли прагнення до свободи і незалежності, створивши Гуцульську Республіку зі своїм військом та урядуванням. Наше завдання — берегти ці традиції і передавати їх нащадкам. Бо пам’ять про наших пращурів живить нас, нагадує, хто ми є і дає наснагу для боротьби», — зауважив заступник голови закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук у ході урочистостей з нагоди відкриття виставки.
У заході також узяли участь закарпатські митці, творча інтелігенція, міські голови Ужгорода й Косіва та представники Департаменту культури Закарпатської ОВА.
Перейти на сайт