Про відкриття шелтерного містечка «Новий дім для дітей Маріуполя» у селищі Середнє

червня 24 / 2023

Про відкриття шелтерного містечка «Новий дім для дітей Маріуполя» у селищі Середнє, що на Ужгородщині, ми вже розповідали. А також про те, як три країни – Чехія, Слваччина та Україна об’єдналися, аби створити гарні умови для проживання переселенців. Зараз – кілька життєвих історій про другий шанс та віру, яка підтримувала і не давала опустити руки! «Новий дім для дітей Маріуполя» – так символічно назвали шелтерне містечко для переселенців на околиці селища Середнє.

Модульні будиночки обживають перші родини. Галині всього 19, студентка змушена бути за старшу і доглядати за двома молодшими сестрами 12 -річною Оленою та 14-літньою Марією. Їхня мати – залишилася в Маріуполі через важку хворобу, досі не може виїхати з окупації. А це -Ілона, теж з Маріуполя. У свої 10 років дівчинка ковтнула лиха. Щойно з татом та старшим братом заселилися у будинок поруч. 36 дітей встигли вивезти з Маріуполя родина Завадських.

Володимир – військовий капелан, його доужина Оксана – керівниця ГО «Ковчег миру», разом опікуюються дітьми. Наразі 17 з них проживають тут у Середньому. Поки будувади модульне містечко, жили у будинку поруч, який надала римо-католицька громада. Усе першочергово необхідне для життя у будиночках- є, комункації теж проведені. Залишилося облаштувати прилеглу територію, дитячий майданчик. Проте жити вже можна! Крім дітей з Маріуполя, у будиночки заселилися й родини з регіонів бойових дій.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар