Володимир Чубірко: "Попри війну, ми маємо продовжувати виховання майбутніх футбольних зірок, котрі представлятимуть Україну на міжнародній арені..."

червня 20 / 2023


Про це заявив голова Закарпатської обласної ради під час відвідин спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу. Володимир Чубірко прийшов аби привітати юних вихованців ДЮСШОР із Всесвітнім Днем дитячого футболу та поспілкуватися з їхнім тренером про стан справ у школі, яка є комунальною неприбутковою установою Закарпатської обласної ради.
Спортивна школа базується на відреконструйованому стадіоні «Спартак». Тут було облаштовано додаткове поле та допоміжні приміщення, на місці яких свого часубула залізнична станція «Турист». Учнів школи забезпечують формою та іншим спортивним реманентом. Занаття у СДЮШОР є безкоштовними.
Директор СДЮШОР Вадим Дьордь розповів, що окрім додаткових полів, за кошти обласного бюджету була облаштована будівля із роздягальнями, медичними кабінетами, кухнею, кімнатами для відпочинку та душовими. На час візиту голови облради на обох полях проходили тренувальні ігри. На одному з них займалася дівоча команда. Ще один склад юних футболістів поїхав на турнір у Виноградово.
За словами пана Вадима, протягом 8 років тренерства у школі вихованці показали хороші результати: виходили до фіналу ДЮФЛУ, перемагали в обласних та міжнародних турнірах. А його вихованців запрошували і продовжують запрошувати до знаних професійних клубів і не лише в Україні.
Голова облради у свою чергу пообіцяв і надалі сприяти у розвитку дитячого футбол і зауважив: "Попри війну, ми маємо продовжувати виховання майбутніх футбольних зірок, котрі представлятимуть Україну на міжнародній арені. Саме ці юні футболісти після завершення війни будуть піднімати прапор Закарпаття у інших регіонах та прапор України на турнірах у інших країнах. Наше завдання як батьків — зробити все, аби ця їхня мрія стала реальністю. Кажу про це як батько двох синів, котрі професійно займаються футболом... "
Довідково
Всесвітній день дитячого футболу (World Children`s Football Day засновано Організацією Об'єднаних Націй для залучення молоді до спорту 19 червня 2001 року на підставі угоди між Дитячим фондом ООН, UNICEF та ФІФА. За відкритими даними, в Україні до війни у різноманітних державних, приватних та комунальних секціях займалося футболом близько 320 тисяч дітей, віком від 7 до 14 років.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар