Новини Закарпаття

В Ужгородському науковому ліцеї вдруге стартувала Літня математична школа


150 школярів із Закарпаття, у тому числі внутрішньо переміщені діти пройдуть навчання у Літній школі на базі Ужгородського наукового ліцею Закарпатської обласної ради.
У закладі обласної ради така ініціатива вже другий рік поспіль організована у тісній співпраці з УжНУ. Тут два тижні навчатимуться учні 7-9 класів, які продемонстрували високі знання із точних наук, стали учасниками Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики та інформатики, працювали над науково-дослідницькими роботами у Малій академії наук України. Також цьогоріч проводитиметься Літній університет для учнів 10 класу.

До проведення занять у школі залучені й кращі студенти математичного факультету Ужгородського університету, для яких це стане педагогічною практикою. Для школярів передбачена різноманітна цікава програма, дозвілля, екскурсії, уроки ораторського мистецтва, а також профорієнтаційні зустрічі з викладачами УжНУ різних факультетів. Учасники цієї школи навчатимуться і проживатимуть у ліцеї, для них передбачено 4-х разове харчування та створені усі умови для комфортного й безпечного перебування.
Сьогодні юних математиків вітали: заступник голови Закарпатської облради Василь Дем’янчук, директор профільного департаменту ОВА Мар’яна Марусинець, проректор із наукової роботи УжНУ Ігор Король, директор Наукового ліцею Олена Іщенко, педагоги школи та викладачі університету.

Василь Дем’янчук, звертаючись до учнів, зауважив, що нині в умовах повномасштабної війни, влада робить усе можливе, щоб дітки навчалися і розвивалися. Адже нинішня молодь – це майбутні будівничі нашої могутньої і процвітаючої держави. Посадовець побажав учасникам Літньої математичної школи доброго здоров’я, нових знань, цікавих занять, гарних знайомств та змістовно провести час.



Перейти на сайт