На Закарпатті відбулось зариблення річки та водосховища

червня 17 / 2023

📌Вселення водних біоресурсів у річку Теребля та водосховище Роман Потік📌
🔵13 червня відбулось зариблення водосховища Роман Потік, що в околиці с. Горбок та с. Дунковиця. До водойми випустили 16 900 екземплярів однорічки водних біоресурсів: 11 900 - товстолоба гібрида, 1 900 - білого амура та 3 100 - коропа.
🐟Зариблення відбувалось за рахунок коштів користувача спеціального товарного рибного господарства, що здійснює рибогосподарську діяльність на даній водоймі. До даного заходу долучилась місцева влада Кам’янської громади.
🟡15 червня, річка Теребля в адміністративних межах с. Буштино, що на Тячівщині, поповнилась мальками струмкової форелі, вселено 1 684 екзмепляри. Середня вага малька - 3 грама. Відтворення здійснювалось за рахунок компенсаційних коштів підприємства, яке здійснюює роботи на землях водного фонду.
🕵️‍♀️Контроль за процесом, крім Закарпатського рибоохоронного патруля та виконавця відтворення, здійснювали представники Буштинської територіальної громади та Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.
🐡Зариблювати водойми цінними представниками іхтіофауни необхідно для відновлення рибогосподарського потенціалу та підтримання сталих запасів риби у водоймах. Особливо, у період коли на відновлення популяцій деяких видів риб знадобляться тривалі роки, через знищення Каховської ГЕС.
🔗Слідкуйте за подіями у рибному господарстві і не тільки, підписавшись на телеграм-канал Держрибагентства 👉 https://t.me/dargme і будете в курсі всіх актуальних подій.






Категорія : Суспільство


Залишити Коментар