Науково-практичний семінар щодо правового захисту дітей, потерпілих від війни, провели в Ужгороді за участі Закарпатської обласної прокуратури

травня 31 / 2023

«Правовий захист дітей, потерпілих від війни: міжнародні стандарти та національні гарантії» – саме таку проблематику обговорили правники на семінарі, що відбувся на юридичному факультеті Ужгородського національного університету. Співорганізатором заходу виступила Закарпатська обласна прокуратура.

В умовах повномасштабної війни в Україні особливої уваги потребує питання захисту прав дітей. Про комплексну роботу органів прокуратури на цьому напрямі, зокрема про можливості напрацювання шляхів допомоги дітям, які унаслідок війни залишилися без батьківської опіки, йшлося у виступі начальника відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Закарпатської обласної прокуратури Дениса Тетеніча. Крім того, він ознайомив присутніх із останніми даними щодо кількості постраждалих від збройної агресії рф дітей, яку щоденно публікує Офіс Генерального прокурора.

На заході виступив і професор із Університету Генуї Dr. Enrico Albanesi, який розповів про проблематику захисту прав дитини у ЄС та, зокрема, Італії. У ролі спікерів до семінару долучилися і представники Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, приймальні Української гельсінської спілки з прав людини в Ужгороді, Регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини та викладачі юридичного факультету УжНУ.




Категорія : Суспільство


Залишити Коментар