Про зміцнення громадського здоров’я та підтримку вакцинальних кампаній у регіоні розповіли сьогодні на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я

травня 30 / 2023
💪 Про зміцнення громадського здоров’я та підтримку вакцинальних кампаній у регіоні розповіли сьогодні на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар України Ігор Кузін і директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОВА Анатолій Пшеничний.

💬 «В умовах війни ризики виникнення керованих інфекцій максимально високі. Тому посилюємо заходи з вакцинації дітей від дифтерії, кору, поліомієліту та проведення планової імунізації населення від COVID-19», – наголосив Ігор Кузін.

💉😷 За його словами, 335 тисяч закарпатців зробили щеплення від коронавірусу. Базовий курс вакцинації пройшли 280 тисяч осіб, однак лише 72 тисячі отримали бустерну дозу. При цьому найбільш вразливими до ускладнень від COVID-19 залишаються люди старшого віку.

☝️Нещодавно ВООЗ оголосила, що коронавірусна інфекція перестала бути світовою загрозою, проте захворювання не зникло й продовжує вражати людей і забирати їхні життя. Зокрема, від початку цього року в Закарпатській області померло 46 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19. Станом на зараз понад 70% пацієнтів у закладах охорони здоров'я області потребують кисневої підтримки, більшість із них – літні люди.

Актуальною залишається й вакцинація проти кору. Анатолій Пшеничний розповів, що хвороба має циклічний характер і в 2023-2024 роках можливий новий спалах. Хоча Закарпаття майже досягло рекомендованих 30% імунізованих дітей, другим щепленням від кору потрібно охопити категорію віком 6 років.

💬 «За літній період є можливість надолужити пропущені щеплення від вакцинокерованих інфекцій: кору, поліомієліту, паротиту, краснухи та інших. Чим вищий рівень імунізації, тим нижча ймовірність поширення захворювання», – зазначив Анатолій Пшеничний.

На брифінгу йшлося й про те що, на підтримку вакцинальної кампанії в регіоні Закарпатська ОВА спільно з Міністерством охорони здоров’я за сприяння Світового банку успішно реалізовує проєкти, в межах яких, зокрема, медзаклади краю забезпечують необхідним холодильним та іншим дороговартісним спеціалізованим обладнанням.

📍 Ігор Кузін також додав, що сьогодні Закарпаття підтримало резолюцію щодо імунопрофілактики інфекційних захворювань та COVID-19. Вона передбачає активізацію спільних дій влади, медиків і громадськості щодо посилення вакцинального захисту населення.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар