Відбулась важлива зустріч у Європейському кварталі Брюсселя з президентом Комітету регіонів ЄС Васко Алвесом Кордейро

травня 25 / 2023
Важлива зустріч у Європейському кварталі Брюсселя з президентом Комітету регіонів ЄС Васко Алвесом Кордейро.

🇺🇦🇪🇺 Важлива зустріч у Європейському кварталі Брюсселя з президентом Комітету регіонів ЄС Васко Алвесом Кордейро.

Під час Міжнародного саміту міст та регіонів, який проходив під патронатом Президента України Володимира Зеленського у Києві, разом із паном Кордейро домовилися про співпрацю між European Committee of the Regions і Палатою регіонів Конгрес місцевих та регіональних влад.

Водночас взяли на себе зобов’язання щодо підготовки аналітичних матеріалів про суспільно-економічну ситуацію в регіонах та базові показники їхньої спроможності. Разом із громадами й областями ми провели колосальну роботу та в короткий термін виконали це фундаментальне завдання. Підготовлені матеріали сьогодні передав команді Васко Алвеса Кордейро, і саме вони ляжуть в основу будівництва майбутньої архітектури міжрегіональної взаємодії, яку формуємо за сприяння Комітету регіонів ЄС.

Також разом із заступницею голови Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, а також із заступницею міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Александра Азархина під час зустрічі поінформували президента Комітету регіонів ЄС про поточний стан відбудови зруйнованої інфраструктури в країні та про стратегію відновлення деокупованих територій із залученням місцевої влади.

☝🏻Важливі кроки зроблено. На основі наших даних команда Комітету регіонів ЄС розпочне консультації з представниками країн-членів Європейського Союзу щодо формування переліку потенційних регіонів-партнерів.

Щиро дякую команді Комітету регіонів ЄС та президенту Комітету Васко Алвесу Кордейро за підтримку й рух зустрічними курсами.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар