Володимир Чубірко: «Інтеграція у ЄС — це не підписання одного документа, а, перш за все — реформи і 20-річний досвід наших сусідів…»

травня 19 / 2023
Володимир Чубірко: «Інтеграція у ЄС — це не підписання одного документа, а, перш за все — реформи і 20-річний досвід наших сусідів…»

Про це голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко заявив у ході III Міжнародної науково-практичної конференції «Соціальні, економіко-правові та фінансові виклики в умовах глобальних трансформацій», у якій взяв участь на запрошення Закарпатського навчально наукового інституту Західноукраїнського національного університету.
Голова облради також відзначив важливість інтеграції у європейську спільноту на рівні взаємопартнерства з регіонами країн ЄС. У зв’язку з цим, пообіцяв представникам українських вишів допомогти з пошуком партнерів у регіонах-побратимах Чехії, Словаччини, Угорщини, Румунії та інших країн.
Дводенний форум проходить на базі Закарпатського навчально-наукового інституту Західноукраїнського національного університету у Сваляві.
У роботі конференції беруть участь представники Міністерства освіти і науки України, Університету Західної Македонії (Грецька Республіка), Університету Мармара (Турецька Республіка), Братиславського університету економіки та менеджменту (Словацька Республіка), Європейської Асоціації Енергетичної Безпеки (Чеська Республіка).
Захід охоплює широкий спектр тем: від актуальних проблеми розвитку країн та регіонів у сучасній системі міжнародних відносин до євроінтеграції та післявоєнного відновлення України.
Результатом заходу стануть напрацьовані практичні прикладні рекомендації.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар