Міський голова Богдан Андріїв узяв участь у зустрічі Правління Асоціації міст України

травня 06 / 2023

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв узяв участь у зустрічі Правління Асоціації міст із віцепрем’єрміністром з відновлення України–міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим.

Захід відбувся напередодні, 5 травня, у Києві, у роботі брали участь представники 42 громад з усієї України. Обговорили, зокрема, підготовку до наступного опалювального сезону; відшкодування заборгованості із різниці в тарифах у сфері тепло- та водопостачання; продовження режиму покладання спеціальних зобов'язань; порядок використання коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2023 році.

Йшлося також про відновлення постраждалих від російської агресії регіонів та розподіл коштів на регіональні обʼєкти відновлення. Особливу увагу акцентували на співпраці регіонів з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України. Наголошувалося, що головні пріоритети – забезпечення громадян доступом до базових послуг та відновлення критичної інфраструктури, зокрема тепло- та водопостачання.

Дуже важливо, відзначив голова Асоціації міст України Віталій Кличко, щоб рішення, необхідні для мешканців громад, не ухвалювали без місцевого самоврядування. Додав, що центральна влада має бути партнером із місцевими владами в підготовці громад до відновлення, підготовці до наступного опалювального сезону, в організації забезпечення людей послугами, яких вони потребують. Адже реальні і пріоритетні потреби зрозуміліші саме з місцевого рівня. І над їх вирішенням треба працювати спільно.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар