Новини Закарпаття

У Рахові відбулася презентація книги «Дика природа та умови існування орнітологічного заказника Товар»

Про орнітологічний заказник «Товар»

Відбулася презентація книги «Дика природа та умови існування орнітологічного заказника Товар». 📗 Даний захід було організовано у рамках відзначення Дня Землі🌍 у приміщені Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ у м. Берегово. Урочище Товар – орнітологічний заказник місцевого значення площею 49,9 га. Розташований на території Берегівського району Закарпатської області, на захід від села Дийда. Природоохоронний статус присвоєно для збереження унікальних лучно-болотних природних комплексів, згідно з рішенням Закарпатської облради від 11.01.2002 року № 377.

Авторами видання стали Іштван Коложварі, Єва Андрік, Іштван Годнодь, Тібор Любка, Золтан Чома, Ержебет Когут. У якості рецензента монографії у даному заході прийняв участь завідувач ботанічної лабораторії Карпатського біосферного заповідника, канд. біол. наук Микола Волощук.

Особливістю заходу стало те, що автори розповіли про застосовані методи збору даних, природні та гідрографічні характеристики місцевості, отримали уявлення про якість води, пізнали рослинний і тваринний світ місцевості. 🌳🐻

☝️Згідно представлених результатів досліджень було наголошено на те, що заказник є природоохоронною територією України вже 20 років, однак зафіксовано зменшення чисельності рідкісних видів флори і фауни, характерних для даного водно-болотного угіддя, натомість відмічається інвазія чужорідних видів.

Слідкуйте за нашою сторінкою, попереду ще багато цікавого.🤗
Перейти на сайт