На Рахівщині приводять до ладу форелеве господарство

квітня 11 / 2023

ДЕМОНСТРАЦІЙНЕ ФОРЕЛЕВЕ ГОСПОДАРСТВО ЗАПОВІДНИКА – ОДНЕ З КРАЩИХ ВІДПОЧИНКОВИХ МІСЦЬ КАРПАТСЬКОГО БІОСФЕРНОГО ЗАПОВІДНИКА.
Як ми уже інформували, у 1997 році Карпатському біосферному заповіднику були передані землі Костилівського лісництва Великобичківського держлісгоспу разом із неробочим на той час форелевим господарством. Попри постійну нестачу коштів за останні роки вдалося суттєво покращити наявну інфраструктуру. Разом з тим є нагальна потреба у додатковому рекреаційному облаштуванні території господарства та ремонті наявних будівель і споруд. Враховуючи зазначене, директор заповідника Микола Рибак визначив першочерговим завданням, у стислі терміни, виконати роботи з перекриття фореле інкубатора, ремонту каналу постачання води до басейнів, відновлення господарських споруд, заміну огорожі, влаштуванні додаткових рекреаційних місць відпочинку тощо. Для цього на господарство уже завезено необхідні пиломатеріали та замовлено виготовлення проєктно-кошторисної документації. Планується, що всі роботи будуть виконані господарським способом.
Тож, сьогодні роботи «стартували» з перекриття фореле інкубатора. Планується до професійного свята, Дня працівника природно-заповідної справи (7 липня) всі заплановані роботи завершити та на базі господарства провести в цей день святкові заходи.
Варто зазначити, що сьогодні форелеве господарство одне з найкращих відпочинкових місць у заповіднику. Тут відвідувачі знайомляться зі способами розведення форелі струмкової та райдужної, а також гольця, відвідують інформаційний центр "Карпатська форель", за бажанням мають можливість придбати рибу та приготувати її на місці. Крім того, в районі форелевого господарства облаштовано туристичний маршрут протяжністю біля 3-х км до надзвичайно цікавого водоспаду «Лихий».
Для зручності, відвідувачі мають можливість оплатити за надані послуги як готівкою, так і безготівково через QR- код Privat Pay та POS-термінал.

Тож запрошуємо всіх охочих до нас на відпочинок!

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар