На Закарпатті визначили переможців Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики

квітня 08 / 2023
⚡ На Закарпатті визначили переможців Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики

В Ужгороді відбувся фінальний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики. В ньому взяли участь 142 учні з різних куточків країни. Зокрема, на конкурс прибули й 14 школярів, які через війну зараз проживають за кордоном.

📚🏆 Учні 8-11-их класів за звання найкращого знавця математики змагалися протягом тижня. І сьогодні стали відомі результати олімпіади.
Перше місце посіли 9 школярів, вони представлять Україну на міжнародному рівні цього літа в Японії. Друге місце виборов 21 учасник, а третє розділили 37 осіб.

Переможців та учасників змагань – загалом 23 команди – привітала директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець. За її словами, цього року найкращий результат показала Харківська область: кожен із 23 її представників виборов призове місце. Високі здобутки і в команд зі столиці та Львова – призерами стали 14 з 15 і 9 з 11 учасників відповідно.

💪 «Закарпаття теж продемонструвало неабияку ерудованість і високий рівень знань. Маємо й двох переможців олімпіади. Це десятикласник Сергій Король (ІІ місце) та учениця 9 класу Аліна Міца (ІІІ місце). Наша команда з восьми учасників чудово впоралася зі складними математичними завданнями на обох етапах фіналу», – підкреслила Мар'яна Марусинець.

Усі учасники національного відбору отримали відзнаки, подарунки, а переможців нагородили й почесними грамотами. Також двох учнів, які посіли перші місця, відзначили в номінації «Майбутнє математики» цінними призами від голови ОВА Віктора Микити й очільника облради Володимира Чубірка. Йдеться про учня Миколаївського ліцею №38 імені В. Д. Чайки Павла Проценка та вихованку Центру освіти «Оптіма» Катерину Сидоренко, котра прибула на конкурс з Англії.

Наприкінці закриття олімпіади директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА подякувала школярам за незламне бажання розвиватися та вчитися, а поважним журі конкурсу – за справедливе оцінювання робіт учасників.

🙌 «Щира вдячність педагогам, які попри війну наполегливо готують цих обдарованих дітей. І, звісно, їхнім батькам за постійну підтримку. Окремо хочу відзначити керівника та колектив Ужгородського наукового ліцею за сприяння в організації й проведенні олімпіади, фахівців ЗІППО, ректора Ужгородського національного університету та інших», – наголосила Мар'яна Марусинець.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар