На Закарпатті обдаровані діти з усієї України виборюватимуть право брати участь у Міжнародній олімпіаді з математики

квітня 03 / 2023

3-7 квітня в Ужгороді на базі Ужгородського наукового ліцею Закарпатської обласної ради проходитиме IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики.
Організатори: Міністерство освіти і науки України, департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА, Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти. Учасниками 60-ї ювілейної олімпіади стала 141 обдарована дитина з усієї України. Переможці братимуть участь у Міжнародному змаганні з математики.
Володимир Чубірко звернувся до юних математиків із такими словами: «Відомий німецький математик, професор Фелікс Клейн сказав, що математика – справа не тільки розуму, але й фантазії. Та математика – це точна наука, фантазія – тільки для того, щоб знайти інший підхід, а результат має бути точним. Той, хто знає математику – той знає і фізику, і хімію та може стати висококваліфікованим економістом і юристом. На таких спеціалістах, які вміють точно підходити до вирішення будь-яких завдань, базується уся державна система, стабільний розвиток економіки та правової системи країни. Ви всі – учасники захоплюючого та нелегкого заходу. Те, що ви тут - ще раз засвідчує добрі знання та певні досягнення у цій науці. Я бажаю усім учасникам олімпіади перемоги, натхнення, успіхів та бажання розвивати українську науку. Пам’ятайте, що воїни нині мужньо захищають нашу свободу, виборюють європейські принципи, а європейські прагнення, це зокрема, освічена, культурна людина у демократичному суспільстві. Тож, змагайтеся, перемагайте і бутьте успішними у житті».
Учнів, вчителів, науковців також вітали: голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, заступник голови – Ігор Шинкарюк, депутат обласної ради, директор Управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області Марія Сігетій, директор профільного департаменту ОВА Мар’яна Марусинець та ін.
Олімпіада відбуватиметься у два тури, перший – стартує завтра, 4 квітня.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар