Голова Закарпатської ОВА разом з УжНУ та містянами продовжують роботу з відновлення ужгородського саду в мкр-ні «Шахта»

березня 31 / 2023
Голова Закарпатської ОВА разом з УжНУ та містянами продовжують роботу з відновлення ужгородського саду в мкр-ні «Шахта».

На жаль, територія перебувала в занедбаному стані через низку об’єктивних та суб’єктивних чинників. Хоча цей лісовий масив є унікальним і може стати візитівкою обласного центру.

Місто перенаселене. Через бойові дії сюди переїхало на тимчасове та постійне проживання десятки тисяч людей. Наявна інфраструктура не передбачала такого навантаження, і це відчуває кожен ужгородець.

Зараз одне з головних завдань — розосередження людей з єдиного функціонуючого Боздоського парку, який перевантажений і, як й інші, перебуває в занедбаному стані.

Для цього потрібно робити конкретні кроки й відновлювати в різних частинах міста місця, котрі в перспективі стануть туристичними магнітами для людей.

Ми почали працювати в цьому напрямку і після першого етапу розчищування вже бачимо, наскільки ця локація є привабливою.

Минулого тижня там разом із містянами зібрали близько пів тисячі пакетів і 200 мішків сміття, понад 100 м³ сухих гілок та розчистили чагарники.

☝🏻На локації виявили й водоймище. Тепер фахівці вивчають його природу та розглядають можливість подальшого створення невеликого озера, яке збалансує екосередовище.

Зараз за моїм дорученням фахівці Держлісгоспу та біологи проводять облік наявних дерев, аналіз аварійності окремих ділянок, розробляють концепт, який визначить стратегію розвитку локації, доступність містян до лісового масиву і заходи щодо обмеження засмічення. До того ж спеціалісти також розглядають можливість залучення нових насаджень, дерев, квітів тощо.

Це лише початок великої роботи з відновлення публічних просторів в обласному центрі. Таких локацій буде декілька, і ми зробимо їх магнітами для краян.

Дякую громаді за підтримку цієї ініціативи. Будемо залучати містян до роботи, щоб кожен міг докласти зусиль до відновлення локацій.






Категорія : Суспільство


Залишити Коментар