Новини Закарпаття

Оглянули установу та поспілкувалися з в’язнями: керівник Закарпатської обласної прокуратури відвідав ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)»

Оглянули установу та поспілкувалися з в’язнями: керівник Закарпатської обласної прокуратури відвідав ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)»
🔷


Керівник Закарпатської обласної прокуратури Анатолій Ковальчук відвідав держустанову «Закарпатська УВП (№ 9)» та провів особистий прийом, поспілкувавшись із особами, що там утримуються.

Участь у візиті взяли також заступник керівника обласної прокуратури Оксана Ломакіна-Невідома, керівник галузевого відділу Віктор Дочинець та прокурор відділу Роман Лемак.

Начальник Державна установа "Закарпатська установа виконання покарань 9" Ігор Туркалевич повідомив, що загальна кількість засуджених і ув’язнених, що наразі перебувають у закладі, становить близько 500 осіб. При цьому систематично ведеться робота для покращення умов тримання громадян. Переконатися в цьому можна було під час візиту: прокурорами здійснено обхід камерних приміщень, зокрема камери з покращеними умовами тримання, оглянуто медичну частину, харчоблок, навчальний клас, сектор максимального рівня безпеки, де утримуються засуджені до довічного позбавлення волі, та інші локації.

Під час огляду та спілкування з особами, що перебувають в УВП, нарікань чи скарг на умови тримання не надходило. Натомість під час особистого прийому до керівника обласної прокуратури ув’язнені зверталися з питаннями щодо перебігу судового розгляду кримінальних проваджень щодо них, можливості умовно-дострокового звільнення від покарання та подальшого проходження військової служби задля захисту України на фронті.

🔹
Перейти на сайт