Новини Закарпаття

Унікальну і надважку реконструкцію обличчя військвого після балістичної травми провели в Ужгороді (відео)


Унікальну і надважку реконструкцію обличчя військвого після балістичної травми провели в Ужгороді. Оперували майже 12 годин! Працювали спільно лікарі з Ужгорода, Мукачева, Києва, Львова та міст США у хірургії обласної клініки імені Новака. Застосували метод аутотрансплантації.

Команда зі США -це три лікарі: Стівен Ковач- хірург з університету Пенсильванії, мікрохірург Ендрю Баудер з Гарвардського університету та пластична хірургиня Оксана Джексон з дитячого госпіталя Філадельфії . Допомагають з початку повномасштабного вторгення. Так виникла ідея співпраці. Спочатку це були онлайн консультації, потім навчання у Німеччині, а от зараз америкаські лікарі приїхалм в Україну, аби поділитися корисним досвідом з медиками у пізних регіонах.

Були на Вінничні, Львіщині, зараз на Закарпатті. Оперували у дитячій лікарні у Мукачеві, наразі у обласній клініці в Ужгороді, де військовий шпиталь. От саме, лікарка вийшла з операційної . До слова, Оксана Джексон – має коріння на Україні. Власне тому лікарка не вагаючись приїхала в Україну – допомагати рятувати військових.Об’єднала американських лікарів з різних штатіта налагодила ефективну комунікацію та співпрацю з українськими медиками Кірстен Клейкон.

Жінка проробила величезну роботу, аби організувати практично весь процес обміну досвідом. Цей конкретно курс спеціалізується на мікрохірургії та пластичній хірургії. У планах розширити кейси – за потреби нейрохіргія, торакальна хірургія. Поміж роботою, лікарі захопилися закараптськими краєвидами, горами, а також таридіційною кухнею.Сприяють всіляко такій життєво необхідній співпраці лікарів у обласні владі.Щиру подяку та вдячність за титанічний труд медикам висловили за круглим столом. Вручили презенти та відзнаки.

Мирослав Білецький каже, це тільки перші кроки і залученню медиків різних країн світу для порятунку наших захисників. Співпраця медиків – плідна та ефективна! Триватиме до перемоги! Запевняють лікарі. А потім ще й у реабілітації допомагатимуть!

Перейти на сайт