У Закарпатті може з’явитися хаб для розвитку молодих лідерів

березня 08 / 2023
У Закарпатті може з’явитися хаб для розвитку молодих лідерів
Сьогодні голова Закарпатської облради Володимир Чубірко, перший заступник голови Андрій Шекета, заступник Василь Дем’янчук та голова профільної комісії облради Ольга Олексик провели робочу зустріч із представниками Української академії лідерства.
Сторони обговорили можливість створення у Закарпатті молодіжного центру – осередку УАЛ. Керівники облради цікавилися програмою навчання дітей, фінансуванням та окреслили шляхи сприяння у підтримці цієї ініціативи з боку депутатського корпусу краю.
В.о. керівника Української академії лідерства Євгенія Матейчук та її заступниця Марія Чумак презентували роботу академії, успішні кейси, які створені у Львові, Полтаві, Чернівцях, Харкові, Миколаєві та Маріуполі. Зазначалося, що попри війну, доводиться у нових реаліях шукати різні можливості для розширення й розвитку.
Наголошувалося, що Українська академія лідерства - це платформа неформальної освіти для випускників шкіл та студентів віком від 16 до 20 років. Процес навчання в УАЛ триває 10 місяців (вересень-червень), а програма зосереджена на розвиток у трьох напрямах: інтелектуальному, емоційному та фізичному. За словами менеджера Академії Любомира Шимківа, по закінченню випускники мають чітке розуміння суспільних явищ, орієнтуються у виборі майбутньої професії, вміють правильно застосувати у житті свої лідерські якості. В академії молодь вчиться бути першими в будь-якій галузі — бізнесі, державотворенні чи громадській діяльності. Пріоритет – розвиток особистості кожного студента. Програма насичена: діти займаються з 8-ї години ранку до 10-ї вечора, один день у тиждень – вихідний.
Навчання фінансується в основному за рахунок закордонних донорів, державної підтримки, меценатства та іншої підтримки.
Володимир Чубірко наголосив, що обласна рада сприятиме впровадженню такої ініціативи у краї заради успішного розвитку молоді.

Підписуйтеся на наші новини у Facebook: https://www.facebook.com/zakrada.gov.ua/
та читайте більше новин на нашому Telegram: https://t.me/PressZakrada
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар