Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) посилює підтримку дітей закарпатців і вимушених переселенців

березня 03 / 2023
👶Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) посилює підтримку дітей закарпатців і вимушених переселенців. Актуальні напрямки співпраці та реалізацію спільних ініціатив обговорили Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА та керівниця проєктів Фонду Ольга Котовська.

«Зараз нашої підтримки особливо потребують вразливі категорії населення. Насамперед йдеться про закарпатських дітей і дітей вимушених переселенців, які опинилися в складних життєвих обставинах, зокрема й через війну, – зазначив заступник очільника області. – Ми вітаємо розробку корисних проєктів у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ)».

Своєю чергою Ольга Котовська повідомила, що міжнародна організація надає різнопланову підтримку дітям та молоді у 190 країнах світу. Це допомога у сферах охорони здоров'я, освіти, захисту прав дітей, молодіжної політики, санітарії та гігієни. В Україні ЮНІСЕФ працює з 2014 року, а з початку повномасштабного вторгнення значно розширив спектр напрямків діяльності.

«Організація прагне підтримати юних українців у цей непростий час. Передусім хочемо зосередитися на наданні адресної допомоги громадам, що прихистили найбільшу кількість вимушено переміщених дітей. Маємо на меті реалізувати ініціативи, спрямовані на психологічну та освітню підтримку», – підкреслила Ольга Котовська.

Заступник голови обласної військової адміністрації та керівниця проєктів Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) під час зустрічі обговорили можливість виділення фінансової допомоги родинам, які перебувають у складних життєвих обставинах. Зі слів Петра Добромільського, такий напрямок підтримки є актуальним для понад 780 таких сімей краю.

Керівництво ОВА подякувало партнерам за спільну роботу й наголосило на важливості продовження реалізації проєктів, запуску нових ініціатив щодо підтримки дітей переселенців і місцевих дітей вразливих категорій.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар