Небезпечні продукти почали заповнювати ринок Закарпаття (відео)

лютого 18 / 2023


Небезпечні продукти почали заповнювати Український ринок. В сиропі, який використовують для та коктейлів “Bitter Monin” виявили занадто високий вміст барвника E 124, а в бразильських горіхах – афлатоксинів. Яким чином виявляють небезпечні продукти та як вони впливають на організм, дізналися наші журналісти.

«Французькі сиропи та бразильські горішки, які були завезені в Україну є небезпечними для здоров’я людини» – таке оголошення зробило головне управління держпровспожив служби Закарпатської області. У сиропі, який використовують для приготування кави та коктейлів “Bitter Monin” виявили занадто високий вміст барвника E 124 – який є сильним алергеном, що може викликати анафілактичний шок, або навіть спровокувати розвиток онкологічних захворювань.

Варто зазначити, що не зважаючи на загальне використовування барвника Е 124 у кондитерській, ресторанній та інших сферах промисловості, в деяких країнах, його використання є забороненим. У горішках знайшли високий вміст афлатоксинів – природніх мінотоксинів, що виробляються великою кількістю смертельно небезпечних грибів. В свою чергу, споживання небезпечних горіхів родом з Бразилії викликає слівбкість, нудоту чи навіть проблеми з печінкою.

Головне управління держпровспожив служби Закарпатської області,робить все можливе, щоб запобігти трагічним наслідкам, які можуть виникнути внаслідок споживання цієї продукції, та просить споживачів бути уважнішими при виборі продукції для подальшого споживання.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар