Міжнародна організація УВКБ ООН продовжує допомагати області

лютого 15 / 2023

Перспективи подальшої співпраці щодо комплексної підтримки вимушено переміщених осіб та місцевих жителів у регіоні сьогодні обговорили під час робочої зустрічі Петро Добромільський - заступник голови Закарпатської ОДА, головний координатор УВКБ ООН в Україні Пʼєр Камара та керівник польового офісу Управління в Закарпатській та Івано-Франківській областях Ракель Трабазо.
«Від початку повномасштабного вторгнення РФ і до сьогодні надаємо вимушеним переселенцям усебічну допомогу. Таку підтримку за сприяння партнерів у нашому краї отримали вже 353 тис. осіб. Спільно з закордонними донорами, зокрема й УВКБ ООН, продовжуємо працювати за різними напрямками задля забезпечення внутрішньо переміщених українців усім необхідним», – зазначив заступник очільника області.
Міжнародна організація надає фінансову, юридичну, гуманітарну та психосоціальну допомогу людям, які через бойові дії вимушено покинули свої домівки. Під час зустрічі головний координатор УВКБ ООН в Україні Пʼєр Камара запевнив керівництво області, що у 2023 році їхня команда посилить свою увагу до програм облаштування середньо- та довгострокового житла для переселенців на Закарпатті.
Закордонні донори долучаються й до забезпечення генераторами Пунктів Незламності. Так, від УВКБ ООН область уже отримала 5 альтернативних джерел енергії потужністю від 16 до 80 кВт. Ще 2 генератори для осередків очікуємо протягом тижня.
Петро Добромільський подякував партнерам за підтримку, наголосивши, що завдяки тісній координації зусиль вдається надавати вкрай потрібну допомогу українцям, яких війна застала вдома.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар