Підсумки роботи за 2022 рік обговорили на оперативній нараді в Закарпатській обласній прокуратурі

лютого 02 / 2023
Підсумки роботи за 2022 рік обговорили на оперативній нараді в Закарпатській обласній прокуратурі
🟡

Результати роботи за 2022 рік обговорили в Закарпатській обласній прокуратурі на оперативній нараді під головуванням керівника Анатолія Ковальчука. До її проведення долучилися його перший заступник та заступники, очільники окружних прокуратур та їх відділів, а також колектив апарату обласної прокуратури.

«Повномасштабне вторгнення рф в Україну 24 лютого минулого року безперечно вплинуло на всі сфери життєдіяльності держави та, відповідно, внесло корективи у динаміку та структуру злочинності, завдання та пріоритети в роботі правоохоронних органів. З огляду на прикордонне розташування та суттєве збільшення населення за цей період Закарпаття не стало виключенням», – звернувся до присутніх керівник обласної прокуратури Анатолій Ковальчук.

Якщо на початку року правоохоронці фіксували спад рівня злочинності, то вже за підсумками роботи за 12 місяців показник зріс та перевищив кількість облікованих правопорушень за аналогічний період 2021 року. Збільшилась кількість особливо тяжких і тяжких злочинів.

Учасники наради обговорили наявні за рік напрацювання на пріоритетних напрямах діяльності, окреслили проблемні питання та шляхи їх вирішення. Керівник обласної прокуратури та його заступники відзначили позитивні тенденції в роботі апарату та окружних прокуратур, при цьому виокремили сфери, на яких варто зосередити увагу. Йшлося про нецільове використання товарів гуманітарної допомоги, незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами, незаконне переміщення товарів через кордон і викриття причетних до цього осіб, корупційні правопорушення, а також захист інтересів дітей.

У підсумку Анатолій Ковальчук наголосив, що поки наші військовослужбовці захищають державу зі зброєю в руках, прокурори повинні докласти максимум зусиль для допомоги їм в межах своїх можливостей. Йдеться про звернення грошових коштів, сплачених як застави, на потреби Збройних Сил України, а також передачу армії транспортних засобів, пального тощо.

🔹https://bit.ly/3HSLeaD
_____________________
📲Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
◾️Telegram - https://t.me/zakprok
◾️Instagram - https://www.instagram.com/zak_prokuratura
◾️Twitter - https://twitter.com/zakprokuratura
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар