У Мукачівській спецшколі навчаються 97 юних закарпатців із вадами зору

лютого 02 / 2023
У Мукачівській спецшколі навчаються 97 юних закарпатців із вадами зору
Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, заступник голови Андріана Сушко та керуюча справами облради, депутатка Мирослава Ливч провели робочу зустріч із директором Мукачівської спеціальної школи І-ІІІ ступенів Закарпатської обласної ради Іваном Сеньком.
Це єдиний заклад у Закарпатті, де перебувають наразі 97 дітей із вадами зору. Учні навчаються за спеціальною методикою, зокрема читати та писати шрифтом Брайля.
Очільник освітньої установи поінформував керівництво ради про поточний стан справ та плани на найближчу перспективу. Він зауважив, що навчально-виховний процес забезпечують 47 педагогічних працівників, більшість із яких мають вищу чи першу кваліфікаційну категорію. Багато з педагогів мають також другу вищу освіту — дефектологічну.
Директор закладу представив фінансовий звіт школи за 2022 рік, та наголосив, що торік загальний фонд становив понад 22 млн грн, освітня субвенція – 11, 9 млн грн.
Наразі в установі тимчасово проживають 40 дітей – внутрішньо переміщених осіб із комунального дитячого закладу «Обійми» з м. Дніпра. Це - діти сироти та діти позбавлені батьківського піклування.
Іван Сенько розповів, що минулоріч за кошти благодійників придбано побутову техніку, генератори, зроблено поточний ремонт душових кабінет тощо.
У закладі особлива увага приділяється на збереженні зору учнів: для цього застосовуються сучасні методики, працює офтальмологічний кабінет, сенсорна кімната тощо. Школа співпрацює із Будапештською школою №100 (Угорщина) задля впровадження у розвиток закладу новітніх технологій.
Володимир Чубірко подякував директору за сумлінну і відповідальну працю та підкреслив про можливості розвитку та ефективної роботи закладу. Зокрема, у рамках міжнародної співпраці та грантових проєктів, та запевнив у своїй підтримці у цьому процесі.
Участь у зустрічі узяли також депутати облради Мирослав Щербей та Зоя Темнохудова, заступник директора профільного департаменту Вероніка Маюрник.
Пресслужба Закарпатської облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар