Офіси у справах ветеранів - інструмент діалогу між владою та ветеранами

січня 25 / 2023

Офіси у справах ветеранів - інструмент діалогу між владою та ветеранами
Міністерство у справах ветеранів України спільно з Українською асоціацією районних та обласних рад провели нараду щодо організації діяльності регіональних сервісних офісів у справах ветеранів.

Участь у онлайн-зустрічі узяла керуюча справами, депутат Закарпатської облради Мирослава Ливч.

У ході зустрічі було презентовано напрацьовану модель таких установ та обговорено шляхи їх ефективної роботи. Сервісні офіси створюються у рамках Комплексної програми реалізації ветеранської політики на регіональному рівні на 2023 рік. Як зазначили посадовці Мінветеранів, метою діяльності Офісів є підтримка сталої реінтерграції ветеранів, ціль – централізоване надання послуг. Зазначалося, що Офіс буде створюватися внаслідок оптимізації існуючої системи органів, які реалізують ветеранську політику.

Пропонується, що сюди ввійдуть: Центри допомоги АТО, які створені при ОДА, територіальні органи Мінветеранів, структурні підрозділи соцзахисту, консультаційні центри з питань забезпечення прав і свобод захисників України при ОДА.

Серед функцій Офісу: надання послуг у рамках державних та обласних програм; інформування щодо наявних пільг та послуг всіх рівнів; формування бази даних, співпраця із територіальними громадами, а також громадським та приватним сектором (бізнес) для здійснення підтримки ветеранів та членів їх сімей. Фінансування здійснюватиметься із різних джерел: міжнародна допомога, місцеві та державний бюджет. Процес надання послуг буде спрощено за допомогою інтернет-ресурсу.


За результатами наради, обласні ради напрацюють пропозиції щодо діяльності Офісів у регіонах.
Пресслужба Закарпатської облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар