48 внутрішньо-переміщених осіб отримали прихисток в одному із тячівських центрів компактного проживання (відео)

січня 22 / 2023


48 внутрішньо-переміщених осіб отримали прихисток в одному із тячівських центрів компактного проживання. Заселяти людей почали з квітня – тоді в приміщені облаштували необхідні умови для перебування. Стартували ремонтні роботи, а закладу надали меблі, техніку, та забезпечили якісне харчування. Їжу завозять кожні 2 тижні, а хліб – щодня.

Організувати комфортні умови для проживання вимушених переселенців вдалося завдяки злагодженій роботі міжнародних та тячівських благодійників, органів місцевого самоврядування та небайдужих місцевих жителів. Це колишнє приміщення центру управління соцзахисту, нині у власності благодійників. Його орендує Тячівська міська рада.

Тут дружно проживає 48 вимушених переселенців. Після повномасштабного вторгнення постала потреба у житлі для чималої кількості ВПО. Відтак, умови для проживання створили у квітні. Спочатку з місцевого бюджету виділили кошти на встановлення системи опалення.

Спільними зусиллями міжнародних благодійників, волонтерських організацій, органів місцевого самоврядування та небайдужих місцевих жителів вдалося надати потребуючим комфортні умови тимчасового перебування та забезпечити усі їхні потреби. В пріоритеті на поселення – вразливі категорії. Люди з інвалідністю, пенсіонери та матусі з дітьми.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар