Чи будуть генератори в школах Закарпаття

січня 15 / 2023

1 лютого в освітніх закладах області розпочнеться новий навчальний семестр.
Цьогоріч освітній процес у багатьох освітніх закладах Закарпаття відбувався по-різному. У деяких закладах учні вчились на дистанційці, у решті - відвідували заняття в очній формі. Та, як би там не було, однією з вагомих проблем, з якою зіткнулись і учні, і вчителі в школах області цього року, було відсутність опалення й світла унаслідок частих відключень електроенергії. Ця проблема спостерігалась, як у закладах Виноградівщини так й Перечинщини. Ряд освітніх закладів регіону до екстрених ситуацій в умовах блекауту не були підготовані. Не забезпеченість альтернативними джерелами освітлення та опалення в таких умовах стали справжнім випробуванням для освітян й здобувачів освіти. Діти мерзнули в класах, відтак частіше хворіли. Батьки учнів били на сполох, залишали дітей удома.

У холодних і темних приміщеннях відбувалось навчання і у освітніх закладах Тур'я-Реметівської ОТГ. Цю проблему "Голос Карпат" уже порушував у попередній публікації, де батьки були проти навчань дітей у холодних і темних стінах освітніх закладів.

У непростих умовах, за відсутності генераторів, діти продовжували відвідувати уроки в стаціонарній формі, відтак, відвідуваність учнями освітніх закладів була мінімальною. В класах налічувалось 8-10 дітей.

Нарешті, від 29 грудня у школах Тур'я-Реметівської ОТГ стартували зимові канікули. Новий навчальний семестр для учнів громади почнеться вже із 1-го лютого. Наразі в адміністрації освітніх закладів інформують, що школи громади вже отримали генератори. Їх передано благодійною організацією "Дім милосердя". Тож, сподіваємось, новий навчальний семестр для учнівської молоді Тур'я-Реметівської ОТГ розпочнеться в комфортних умовах й батьки зможуть бути спокійними у безпеці своїх дітей.

Наразі відомо, що генераторами забезпечена Туричківська гімназія Тур'я-Реметівської ОТГ. В структурі закладу діє пансіонат з цілодобовим перебуванням дітей). Про це інформують на офіційній сторінці Туря-Реметівської сільської ради.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар