Робота Ясінянського ВЖКП протягом 2022 року

січня 04 / 2023
Робота Ясінянського ВЖКП протягом 2022 року

Протягом 2022 року в умовах війни Ясінянська територіальна громада активно працювала над розвитком Ясінянського виробничого житлово-комунального підприємства.

Зокрема, між Закарпатською обласною організацією Всеукраїнської екологічної ліги та Ясінянською селищною радою було підписано Угоду про співпрацю, яка передбачає створення умов для покращення системи поводження з відходами на території Ясінянської територіальної громади.

В рамках даної Угоди вже можна написати про позитивні результати та зміни, які вдалось досягнути.

Зокрема, в рамках проекту «Поширення сталих практик управління відходами у гірському районі Верхньої Тиси» отримано два транспортні засоби для комунального підприємства громади, які підсилили роботу підприємства у напрямку збору твердих побутових відходів.

Також, придбано 50 контейнерів-сіток для твердих побутових відходів, з яких 12 вже встановлено біля закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної освіти та найбільших місць скупчення людей.

В рамках співпраці проведено наступні заходи:

🔷Конкурс «Карпатський Екорейнджер», основна мета якого – пошук та фіксація стихійних сміттєзвалищ на території Ясінянської громади. В рамках конкурсу переможці отримали приз – автономну акустичну систему та сертифікати.
🔷Конкурс «Пластикові скарби», основне завдання якого зібрання якомога більше пластикових пляшок та кришечок. За результати конкурсу зібрано 247 кг пластику, а переможці конкурсу нагороджені грошовими винагородами та сертифікатими.
🔷Місячник санітарної очистки «Файно там, де чисто», в рамках якого жителі Ясінянської громади мали змогу безкоштовно очистити свою оселю та навколишнє середовище від накопиченого побутового сміття. За результатами місячника санітарної очистки зібрано понад 220 кубів твердих побутових відходів.
🔷Флешмоб «Файно там, де чисто» організований для шкільної молоді Ясінянської громади. Під час флешмобу молодь повинна була зібрати сміття. Оцінювання переможців здійснювалось за визначенням найбільшого об’єму сміття серед команд. Переможці флешмобу отримали сертифікат на відвідування креативного простору «Креденц» та головний приз.

Реконструйовано територію Ясінянського ВЖКП, а саме побудовано навіс на території ВЖКП площею 144 м 2 для уникнення намокання ТПВ та зручності їхнього сортування, прибрано територію та організовано робочі місця, виконано ввід електроенергії приміщень та зовнішньої території, встановлено та підключено прес для пресування сировини, встановлено 2 камери відеоспостереження, впорядковано документацію на будівлю комунального підприємства.

В рамках Проєкту ГОВЕРЛА «USAID» отримано обладнання для комунальних підприємств на суму 1 555 491,83 грн. Зокрема:
🔸бензоріз – 2 шт.,
🔸набір рятувальних інструментів із зарядним акумулятор (різака, розтискач, телескопічний домкрат) – 12 шт.,
🔸вогнегасники - 5 шт.,
🔸ланцюгові пили - 4 шт.,
🔸мотопомпи - 2 шт.

Ясінянським ВЖКП протягом 2022 року прибрано стихійні сміттєзвалища та зібрано 600 тонн твердих побутових відходів, з них – 120 тонн відсортовано сировини та відправлено на вторинну переробку, 480 тонн вивезено на офіційні сміттєзвалища за межі області.

Ясінянська громада щиро вдячна організаціям, які протягом року допомагали та надавали підтримку нашій громаді.

Працюємо над розвитком разом!✅
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар