На Закарпатті прикордонники розповіли про порядок пропуску

грудня 24 / 2022

🔰 Учора у пресцентрі Закарпатської ОВА відбувся брифінг на тему: «Актуальні питання прикордонного контролю та пропуск осіб і транспортних засобів у період новорічно-різдвяних свят».

🔰 Виконуючі обов'язки начальника відділу організації прикордонного контролю штабу Чопського та Мукачівського загонів розповіли про поточну обстановку на державному рубежі, про заходи, які вживаються задля швидкого та безперебійного пропуску осіб і транспортних засобів та про прогнози пасажиропотоку на період свят.

🔰 Зокрема, прикордонники зазначили, що очікують традиційне зростання кількості подорожніх та автотранспорту у період з кінця грудня цього року до 10 січня 2023 року. З метою прискорення оформлення прикордонники планують збільшити кількість прикордонних нарядів та робочих місць.

🔰 Також прикордонники звернули увагу на нещодавні зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, які затверджені Постановою КМУ від 27.01.1995 №57. Зокрема, нагадали, що чоловіки призовного віку, які внесені в систему «Шлях» обласними військовими адміністраціями, можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 календарних днів з дня перетину державного кордону, а ті, які внесені у «Шлях» ліцензіатами (перевізниками) – не більше 60 календарних днів з дня перетину державного кордону.

💬 «Досить часто особи, які внесені у систему «Шлях», не мають повного пакету документів для того, аби підтвердити інспектору мету і законність поїздки. Результатом цього є неможливість прийняття прикордонниками рішення про пропуск через державний кордон. Зокрема, за останній тиждень лише у пунктах пропуску 94 прикордонного загону відмовлено у перетині кордону 25 чоловікам», - повідомив в.о. начальника відділу організації прикордонного контролю штабу Чопського прикордонного загону Сергій Шинкарьов.

🔰 В.о. начальника відділу організації прикордонного контролю штабу Мукачівського прикордонного загону Олег Дмитренко проінформував, що ще однією підставою для відмови у пропуску осіб чоловічої статі через кордон є пред’явлення ними довідки МСЕК як документу, що посвідчує інвалідність. Постановою Уряду від 28.10.2022 року №1212 даний документ виключений з переліку документів, необхідних для перетину державного кордону громадянами України. Тому, згідно з Правилами перетинання державного кордону громадянами України, на період дії на території України надзвичайного або воєнного стану перетинати державний кордон мають право особи з інвалідністю за наявності посвідчення, яке підтверджує відповідний статус, або пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги.

🔰 Також прикордонники наголосили на необхідності перевірки дійсності паспортних документів перед поїздкою, перш за все, щодо терміну дії власних паспортів та паспортів дітей, а також щодо наявності інших документів, які підтверджують право на перетин кордону.






.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар